AKMEOLOGIYALÍQ QATNAS TIYKARÍNDA BOLAJAQ OQÍTÍWSHÍLARDÍŃ FUNKCIONALLÍQ KOMPETENCIYASÍN RAWAJLANDÍRÍW - Kunnazarova, B. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Mazkur maqolada muvaffaqiyatli pedagogik faoliyat uchun zarur bo‘lgan bilim, ko‘nikma va shaxsiy fazilatlarni o‘z ichiga olgan funksional kompetentlik tushunchasi tahlil qilinadi. Xususan zamonaviy ta’lim muhiti sharoitida o‘qituvchining samarali faoliyat yuritishi uchun zarur bo‘lgan nafaqat kasbiy bilim va ko‘nikmalarni, balki shaxsiy fazilatlarni ham shakllantirishda akmeologik yondashuvning ahamiyati alohida ta’kidlanadi.
Keywords: texnologiya; ta’lim; tarbiya; intellekt; kompetentsiya; metod