MODELING THE PROCESS OF DEVELOPING MANAGERIAL COMPETENCE - Akmalova, D.T. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Tadqiqot o‘qituvchilarning tashkiliy va boshqaruv kompetensiyasini rivojlantirishning asosiy omillarini aniqlaydi: ilmiylik, maqsadlilik, optimalilik, keng qamrovlilik va boshqariluvchanlik. Ushbu omillarga rioya qilish pedagogik amaliyotni yaxshilaydi. Alohida e’tibor o‘qituvchi-menejerlar uchun tashkiliy va boshqaruv ko‘nikmalarining ahamiyatiga, ularning ta’lim jarayonlarini optimallashtirish va ta’lim sifatini oshirishdagi roliga qaratilgan.
Keywords: kompetensiya; boshqaruv kompetensiyasi; ichki motivatsiyani rivojlantirish; innovatsion faoliyat; integratsiya faoliyati; boshqaruv madaniyati