QARAQALPAQ ESSE TEKSTLERINDEGI FONETIKALÍQ BIRLIKLERDIŃ STILLIK ózgeshelikleri - Mırzabaev, S. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu maqolada Qoraqalpoq badiiy-publitsistik uslubining o‘ziga xos janri hisoblanadigan esse matnlarida qo‘llanilgan fonostilistik elementlarni o‘rganish orqali bu janrdagi matnlarning uslubiy xususiyatlari, asarlardagi obrazlarning va adibning voqealikka bo‘lgan sbuyektiv va obyektiv emotsional-ekspressiv yondoshuvi, shuningdek tilning bugingi holatidagi fonetik rangbarangliklar haqida ma‘lumotga ega bo‘lamiz.
Keywords: uslubiyat; fonouslub; fono-grafik birliklar; alliteratsiya; assonans; onomatopeya; akromonogramma; geminatsiya; esse