QARAQALPAQSTANDA EKONOMIKALÍQ HÁM SOCIALLÍQ GEOGRAFIYALÍQ IZERTLEWLER TARIYXÍ HÁM BAǴDARLARÍ - Baltabayev, O.O.; Eshimbetov, U.X.; Atamuratov, I.A. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada Qoraqalpog‘istonda iqtisodiy va ijtimoiy geografik tadqiqotlar tarixi va yo‘nalishlari o‘rganilgan. Shuningdek, respublikamizda iqtisodiy va ijtimoiy geografiyaning turli yo‘nalishlarida olib borilgan ilmiy-tadqiqot ishlari tahlilga tortilgan.
Keywords: iqtisodiy va ijtimoiy geografiya; ishlab chiqarish kuchlari; geodemografiya; qishloq joylar; aholi o‘sishi va joylashishi; nozogeografiya; savdo xizmati; aholi turmush sifati; toponimika; oykonimika