USING ARTIFICIAL INTELLIGENCE TO EVALUATE THE RISKS ASSOCIATED WITH YIELD SHORTAGE - Muhamediyeva, D.T.; Raupova, M. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada qishloq xoʻjaligining noaniq ma’lumotlar bilan ishlashi uchun koʻplab istiqbollarni taqdim etadigan raqamli iqtisodiyot va tegishli texnologiyalarning paydo boʻlishi haqida takidlab oʻtilgan. Asosan, maqsad qishloq xoʻjaligi ishchilariga qishloq xoʻjaligi sharoitlarida katta hajmdagi ma’lumotlarni taqdim etuvchi ilgʻor texnologiyalardan foydalanish imkoniyatlari koʻrib chiqilgan.
Keywords: raqamli iqtisodiyot; qishloq xoʻjaligi; noaniq ma’lumotlar; robototexnika; sun’iy yoʻldoshlar; masofadan zondlash qurilmalari; masofaviy datchiklar; tuproq holatini kuzatish