ULÍWMA BILIM BERIW MEKTEPLERINDE DENE TÁRBIYA SABAǴÍN SHÓLKEMLESTIRIW HÁM ÓTKERIW USÍLLARÍ - Orazimbetov, S.J.; Jumaniyazov, Q.T. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada jismoniy tarbiya darsining tuzilishi, darsni oʻtkazish uchun gigiyenik shart-sharoitlarni yaratish, turli pedagogik muammolarni hal qilish, turli yoshdagi maktab oʻquvchilari bilan oʻtkaziladigan dars qismlarini taqqoslash masalalari muhokama qilinadi. Boshlangʻich sinf oʻquvchilarining psixologik va fiziologik xususiyatlari ham hisobga olinadi.
Keywords: jismoniy tarbiya darsining natijalari; individual xususiyatlar; optimal dars zichligi; darsning tuzilishi; jismoniy mashqlar; pedagogik vazifalar; tayyorgarlik; asosiy va yakuniy qismlar; harakat samaradorligi; tananing anatomik va fiziologik xususiyatlari