TEACHING HISTORY STUDENTS BASED ON ACTIVITIES AND COMPETENCES IN CLIL (CONTENT AND LANGUAGE INTEGRATED LEARNING) - Torebaeva, O.; Arzieva, B. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu maqola CLIL tarixi boʻyicha kompetentsiyalar tushunchasi bilan tanishtiradi va oʻquvchilarning mavzu va til bilimlariga ta’sir qiluvchi hamkorlik usullari orqali amalga oshiriladigan bir qator tadbirlarni taqdim etadi. CLIL tarixi tarixiy bilimlarni uzatishga urg‘u beradigan, o‘qish va tinglab tushunishni yaxshilaydigan hamda o‘quvchilardan yozma mahsulot ishlab chiqarishni talab qiladigan faoliyatlardan foyda olishi taklif qilinmoqda.
Keywords: CLIL (Content va til integratsiyasi); faoliyat; hamkorlik usullari; hamkorlikdagi yondashuvlar; topshiriqlar; raqobat; chigallashgan jumlalar; tarixiy voqealar