MAMLAKATIMIZDA INKLYUZIV TA’LIMNING HOZIRGI HOLATI VA RIVOJLANISH TENDENSIYALARI - Pirniyazova, G.N. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu maqolada mamlakatimizda inklyuziv ta’limning hozirgi kundagi holati, qabul qilingan meyoriy-huquqiy asoslari, inklyuziv ta’lim ishtirokchilari uchun yaratilgan sharoitlar hamda hozirgi kunga qadar inklyuziv ta’limga qamrab olingan alohida ta’lim ehtiyoji mavjud bolalarning ko‘rsatkichlari tahlil qilingan va nazariy ma’lumotlar berilgan.
Keywords: integratsiya; inklyuziya; insonparvarlik; moslashtirish; maktab; maxsus ta’lim; inklyuziv ta’lim; inklyuziv sinf; korreksion sinf; maxsus pedagog