BILIMLENDIRIW PROCESINDE KOGNITIV TEXNOLOGIYALARDÍ PAYDALANÍWDÍŃ ÁHMIYETI - Bekmuratov, Q. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada kognitiv texnologiyalar ta’limda, ularning roli va ta’lim jarayoniga ta’siri koʻrib chiqiladi. Shuningdek, kognitiv texnologiyalarni qoʻllash boʻyicha misollar keltirilgan, jumladan, intellektual oʻquv tizimlari, mobil ilovalar, oʻquv oʻyinlari, virtual va kengaytirilgan haqiqat. Ushbu texnologiyalarni qoʻllashning afzalliklari va kamchiliklari, shuningdek, ularning kelajakdagi istiqbollari, masalan, sun’iy intellekt va neyronaukalar bilan integratsiya qilish imkoniyatlari tavsiflangan.
Keywords: texnologiya; ta’lim; tarbiya; intellekt; integratsiya