TA’LIM FANLARINI INTEGRATSIYALASHDA ELEKTRON TA’LIM TEXNOLOGIYALARINI QO‘LLASH VA O‘QUVCHILARNING MOTIVATSIYASINI OSHIRISH USULLARI - Annayeva, M.R. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu maqolamizda ta’lim fanlarini integratsiyalashda elektron ta’lim texnologiyalarini qo‘llash va o‘quvchilarning motivatsiyasini oshirish muammolari, zamonaviy ta’lim tizimining eng dolzarb masalalari haqida fikr yuritilgan. Bundan tashqari ta’limda qo‘llanilayotgan innovatsion texnologiyalar, jumladan, onlayn platformalar, mobil ilovalar, va interaktiv dasturlar, ta’lim jarayonini yanada samarali va qiziqarli qilish vositalarning imkoniyatlari, elektron ta’lim texnologiyalarining integratsiyalashuvi orqali o‘quvchilarning o‘quv motivatsiyasini oshirish usullari ko‘rib chiqilgan.
Keywords: gamifikatsiya; personalizatsiya; interaktiv aloqa; elektron platforma; motivatsion yondashuv; sun’iy intellekt; Google Classroom; Classcraft; Google Expeditions; analitik-sintetik tovush metodi