TÓLEPBERGEN QAYÍPBERGENOV POVESTLERINDEGI SYUJET TIPLERI - Sársenbaev, Q.J. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada taniqli yozuvchi T.Qayipbergenov asarlari syujet xususiyatlari tahlil qilingan. Tadqiqot obyekti sifatida yozuvchi povestlari tanlab olingan. Povestlardagi syujet tiplari va ularning qoʻllanilishi misollar asosida oʻrganilib, ilmiy xulosalar keltirilgan.
Keywords: yozuvchi; povest; syujet; syujet tipleri; mahorat; bayonlash; personaj