TARJIMA JARAYONINING ASPEKTLARIGA BA’ZI QAYDLAR - Sapayeva, F.D. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu maqolada she’riy tarjimada janriy muammolarni tadqiq etish, xususan tarjimada so‘z va tushunchalarni aks ettirish masalasiga asosiy e’tibor qaratildi. Tarjima ijrosiga ko‘ra, yozma tarjima xarakteriga ko‘ra turlari, vazifalari ilmiy nazariy va amaliy jihatdan asoslab beriladi.
Keywords: she’r; tarjimon; tarjima; she’riy takror; bayt va band; ma’no; shakl va mazmun; so‘z; radifli she’r; radifsiz tarjima qilish; matn; shoir; Maxtumquli; turkman tili; o‘zbek tili