Q.MÁTMURATOVTÍŃ «TERBENBES» SHÍǴARMASÍNDA JÚREK KOMPONENTLI FRAZEOLOGIZMLER - Shınnazarova, S.J. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada qoraqalpoq tilida «yurak» komponentli frazeologizmlar haqida so‘z yuritilgan. Somatizmlar badiiy Q.Matmuratovning «Terbenbes» asaridan olingan misollar asosida dalillangan. «Yurak» komponentli somatizm frazeologizmlarning tildagi variantlari, semantikasi tahlil qilingan.
Keywords: lingvokulturologiya; somatizmlar; frazeologizmlar; adabiy til; etnomadaniyat; mental; komponent