QARAQALPAQ NAQÍL-MAQALLARÍ QURAMÍNDA “BAS” KOMPONENTLI SOMATIKALÍQ BIRLIKLER - Mámbetalieva, Q.A. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu maqolada biz maqollardagi “bas” tushunchasi bilan somatik birliklarni lingvomadaniy nuqtayi nazardan tahlil qildik. Maqollar odamlarning turmush tarzi va madaniyati bilan chambarchas bogʻliq boʻlib, odamlarning kundalik hayotidagi somatik birliklar, ularning harakatlaridagi somatik birliklarga misol boʻladi.
Keywords: maqol; frazeologik birlik; somatik birlik; emotsional ekspressivlik ma’nosi