BOLA HUQUQLARINING KAFOLATLARI VA UNI BUZGANLIK UCHUN MA’MURIY JAVOBGARLIK - Kudaybergenova, T.K. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada bola huquqlari, uning qonuniy asoslari, kafolatlari va uni buzganlik uchun ma’muriy javobgarlik toʻgʻrisida soʻz yuritilgan, shuningdek, bolalarni tarbiyalash va ularga ta’lim berish borasidagi majburiyatlarni bajarmaslik huquqbuzarligining oldini olish buyicha tavsiyalar berilgan.
Keywords: bola; bola huquqlari; milliy qonunchilik; ma’muriy javobgarlik; Oila kodeksi; Konstitutsiya; ota-ona majburiyati; “Ta’lim to‘g‘risida”gi Qonun; “Bola huquqlarining kafolatlari to‘g‘risida”gi Qonun; “Yoshlarga oid davlat siyosati to‘g‘risida”gi Qonun