JASLAR TÁRBIYASÍNDA MÁHÁLLENIŃ ORNÍ - Djamilova, G. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Mazkur maqola mahalla institutining yoshlar tarbiyasidagi o‘rni va ijtimoiy-ma’naviy hayotdagi ahamiyatini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda mahallalarning yoshlarda ma’naviy-axloqiy qadriyatlarni shakllantirish, ijtimoiy faolligini oshirish, milliy madaniyatga hurmat tuyg‘usini singdirish borasidagi faoliyati tahlil etilgan. Miqdoriy usul asosida mahalla faoliyatining kuchli va zaif tomonlari aniqlanib, ta’lim-tarbiya jarayonini takomillashtirish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqildi. Mazkur maqola mahallaning yoshlar tarbiyasidagi rolini kuchaytirishda amaliy va ilmiy ahamiyatga ega.
Keywords: mahalla; yoshlar tarbiyasi; odob-axloq qadriyatlari; ijtimoiy tashabbuskorlik; milliy madaniyat