ISSUES WITH ARTIFICIAL INTELLIGENCE TECHNOLOGY APPLICATION IN THE AGRICULTURAL-INDUSTRIAL COMPLEX - Muhamediyeva, D.T.; Raupova, M. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada tuproq unumdorligini hisobga olgan holda yuqori mahsuldor ekin navlarini etishtirish bo‘yicha ko‘rsatmalar yaratish hamda global muvaffaqiyatlarga tatbiq etiladigan blokcheyn texnologiyasi va sun’iy intellekt mexanizmlari asosida ekinlar va yer unumdorligini baholash dasturini yaratish muhokama qilinadi. Bundan tashqari, zamonaviy axborot texnologiyalari tuproq sifatini yaxshilash, xomashyoni qayta ishlash va mahsulot ishlab chiqarishni optimal boshqarish masalalari tahlil qilinadi.
Keywords: yuqori mahsuldor ekin navlari; tuproq unumdorligi; hosildorlik; yer unumdorligi; blokcheyn texnologiyasi; sun'iy intellekt; qishloq xo'jaligini optimallashtirish