HÁZIRGI QARAQALPAQ TILINDE KÓP KOMPONENTLI DIZBEKLI QOSPA GÁPLERDIŃ QOLLANÍLÍW ÓZGESHELIKLERI - Mangitbaeva, Z.U. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada ko‘p komponentli murakkab gaplarni o‘rganishning nazariy asoslari, ularning strukturaviy-semantik tahlili, qo‘llanilishi, sintaktik tuzilmalarni shakllantirish turlari va masalalarini o‘rganishga asosiy e’tibor qaratilgan.
Keywords: ko‘p komponentli murakkab gaplar; bog‘lovchilar; semantika; ochiq strukturali; yopiq strukturali