SHAHAR HOSIL QILUVCHI INDUSTRIYA – XORAZM VILOYATIDA URBANIZATSIYANING AYRIM MASALALARI - Ro‘zmetov, D.R. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada shahar hosil qiluvchi kuchlarning turlari va Xorazm viloyatining urbanizatsiyalashuvining zamonaviy bosqichda shaharsozlikning jihatlari yoritib berilgan. Xususan qishloq joylarda tartibsiz tarzda qurilayotgan shahar tipidagi binokorlikning aholi ijtimoiy rivojlanishiga ta’siri tavsiflangan.
Keywords: shahar hosil qiluvchi kuchlar; urbanizatsiya; shaharsozlik; shahar