NAVOIY VILOYATI AHOLINING ISH BILAN BANDLIGINING HUDUDIY TAFOVUTLARI VA ULARNI RAYONLASHTIRISH - Norov, Sh.Sh. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Ushbu maqolada Navoiy viloyati aholining ish bilan bandligining hududiy tafovutlari va ularni rayonlashtirish masalalari tahlil qilingan. Aholi bandligida hududlar ulushi, joylashishi o‘rganilgan. Ushbu muammoni rayonlashtirish asosida sug‘orma dehqonchilik, tog‘ va tog‘oldi yaylov chorvachiligi, cho‘l yaylov chorvachiligi rayonlariga bo‘lib tahlil qilingan
Keywords: mehnat resurslari; mehnatga layoqatli aholi soni; aholi bandligi; aholi dinamikasi; aholi zichligi; sug‘orma dehqonchilik rayoni; cho‘l-yaylov rayoni; tog‘-yaylov rayoni