ÚLKEN JARÍLÍW TEORIYASÍNDA ÁLEMNIŃ PAYDA BOLÍWÍNÍŃ HÁZIRGI ZAMAN TÚSINIGI - Jumamuratov, A. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Prezidentning Mirzo Ulug‘bek tavalludining 630 yilligini nishonlash to‘g‘risidagi qaroridan so‘ng astronomiya sohasidagi navbatdagi yangiliklar koinotning boshlanishidagi katta portlash nazariyasini tuchintirishga bag‘ishlandi.
Keywords: аstronomiya; materiya; yaratuvchi; katta portlach; olam; ilm; meros