SÓZI XALÍQ JÚREGINDE SAQLANǴAN ULLÍ SHAYÍR - Bekbergenova, M.D. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Maqolada Ajiniyoz shoirning lirik asarlarida mavzu va g‘oyaning uyg‘unligi, asarlarining badiiy dunyosi tahlil qilingan. Shoir asarlarda mavzularning rang-barangligi, mavzu tanlashdagi mahorati ochib berilgan. Shuningdek adibning asarlari haqidagi ilmiy ishlar va monografiyalarning ahamiyati, hozirgi davirda o‘rganilish jarayoni haqida fikrlar bildirilgan.
Keywords: mavzu; gʻoya; badiiy obraz; mahorat; shoir