AJINIYOZ LIRIKASIDA BANDLI SHE’R SHAKLLARI - Allambergenova, N.G. (FAN va JAMIYAT, 2025)
Mazkur maqolada Ajiniyozning “Bulbulzabon” tanlangan asarlaridagi she’r shakllari tahlilga tortiladi. Undagi murabba’ va muxammas janrlaridagi bandli she’rlari tahlili orqali Ajiniyoz she’rlarining shakl xususiyatlariga e’tibor qaratiladi.
Keywords: she’r; misra; band; murabba’; muxammas; badiiy tasvir vositalari