ICT IN TEACHING TECHNICAL STUDENTS - Kaipbergenova, F.T. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Maqolada axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining mohiyati ochib berilgan, ta’limni modernizatsiyalash sharoitida ularning chet tilini o‘qitishdagi o‘rni belgilab berilgan, chet tilini o‘qitishda qo‘llaniladigan yangi axborot texnologiyalari vositalarining tasnifi taklif qilingan. O'qitishda yangi axborot texnologiyalaridan foydalanish o'quv jarayonini takomillashtirish va optimallashtirish, ish shakllarini diversifikatsiya qilish va chet tilini o'rganish jarayonini amalga oshirish imkonini beradigan metodik vositalar va usullar arsenalini boyitishning eng muhim jihatlaridan biridir. talabalar uchun qiziqarli.
Keywords: axborot-kommunikatsiya texnologiyalari; ta’limni modernizatsiya qilish; yangi axborot texnologiyalari vositalari; chet tillarini o‘qitish; o‘qitishni optimallashtirish