O‘ZBEKISTONDA JOYLASHGAN TABIIY TURISTIK OB’EKTLARINING TURIZMNI RIVOJLANTIRISHDAGI O‘RNI - Abdiramanov, J.B.; Usmanov, M.R. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Mazkur maqolada tabiiy turistik yodgorliklar va ularning hududiy joylashish xususiyatlari, turizm infratuzilmasi, tarixiy qadamjolar, turli tarixiy yodgorliklar va tabiat tomonidan yaratilgan obyektlarning turizmdagi ahamiyati tahlil etilib, O‘zbekistonda turizmning milliy modelini yaratish hamda ularning turizmni rivojlantirishdagi imkoniyatlari yoritib o‘tilgan.
Keywords: tarixiy; arxitektura; diniy; tabiiy yodgorliklar; geologik; geomorfologik; arxeologik yodgorliklari; mo‘jizaviy va g‘ayratomuz maskanlar; “sandiqlar”; “sirtlar”; “supalar”; g‘orlar; tarixiy yodgorliklar va ularning turizmda tutgan o‘rni