SUN’IY INTELLEKT ASOSIDA TASHXISLASH TIZIMINING TUZILISHI - Sh.Aytmuratov, B.; Nurimov, P.B.; Yesbergenov, H.S. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Sun’iy intellekt tizimlari kasalliklarni erta aniqlash va davolashda yuqori aniqlik va samaradorlikni ta’minlaydi. Sog‘liqni saqlash sohasida tashxislash jarayonini sezilarli darajada yaxshilaydi. Ushbu maqolada sun’iy intellektga asoslangan tashxislash tizimini tuzilishi ko‘rib chiqilgan.
Keywords: genetik profil; biometrik ma’lumot; qiymatlarni normallashtirish; chuqur o‘rganish; konvolyutsion neyron tarmog‘i; takroriy neyron tarmoqlari; mashinali o‘qitish algoritmlari; belgilar to‘plamini ajratish