KREATIVLIK XUSUSIYATLARINI GENETIK OMILLARGA BOG‘LIQLIGINI О‘RGANISHNING EMPIRIK ASOSLARI - Odiljonova, А.А. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Kreativlik muammosini psixologik jihatdan о‘rganish, shaxsda kreativlik xususiyatini shakllantirishda genetik omillarga e’tibor qaratish muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada genotipning kreativlik rivojlanishiga ta’siri muammosini о‘rgangan kо‘plab psixogenetik tadqiqotchilar ilmiy izlanishlari keltirib о‘tilgan. Kreativlikda tug‘mа biologik omil mavjudligi, kreativlik va asab tizimi xususiyatlarining genetik jihatdan aniqlangan tipologik xususiyatlari masalalari yoritib berilgan.
Keywords: kreativlik fenomeni; genetik omillar; divergent fikrlash; asab tizimi xususiyatlari; ekstroversiya; introversiya