XALQ PEDAGOGIKASI VATANPARVARLIK TUYG’ULARINI SHAKLLANTIRISH VOSITASI - Pazilov, T.A. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Maqolada boshlang`ich sinf o`quvchilarining vatanparvarlik ruhida tarbiyalanishida, rivojlanishida, shakllanishida, barkamollikka etishishida bolalar fol’klorining o`rni va shu masalalarga bog`liq bo`lgan ayrim tadqiqodchilarning fikrlariga tuxtalib o`tilgan.
Keywords: folklor; xalq ogʻzaki ijodi; adabiyot; ijod; urf-odat; bolalar folʻklori; madaniy yodgorlik; etnopedagogika; tarbiya; milliylik