UMUMKASBIY VA IXTISOSLIK FANLARNI INTEGRATSIYALASH UCHUN VEB-ILOVALARDAN FOYDALANISH - Orınbetov, N.T. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Ushbu maqolada umumkasbiy va ixtisoslik fanlar o‘rtasidagi chuqur o‘zaro aloqani ta’minlash maqsadida veb-ilovalarni o‘quv jarayoniga eng samarali integratsiyalashda qo‘llanilishi mumkin bo‘lgan usullar va algoritmlarni tahlil qilish bo‘yicha tavsiyalar berilgan. Bundan tashqari, mobil ilovani ma’lumotlar bazalari, keshlash tizimlari va bulutli platformalar kabi zamonaviy texnologiyalar bilan integratsiyalashuviga alohida e’tibor qaratiladi.
Keywords: veb-frameworka; veb-ilovalar; raqamli texnologiyalar; Flask Django va FastAPI veb-frameworkalar; Flask mikrofreymvorkom; saytlararo skriptlar; shifrlashdan va seansni boshqarish; HTML; CSS va JavaScript-dan foydalanish; modulli test; integratsiya testi; optimallashtirish usullari; adaptiv veb-sahifa