YOSHLARNING JISMONIY SIFATLARINI RIVOJLANTIRISHDA TA’LIM-TARBIYA TAMOYILLARI - Qaljanov, P. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Jismoniy tarbiya tamoyillari shaxsni har tomonlama komil inson sifatida kamol toptirishga yondashishni ta’minlaydi, bu esa bolalarning jismoniy qobiliyatlari, harakat qobiliyatlari va ko‘nikmalarini individual bola tarbiyasi va har tomonlama tarbiyalashni amalga oshirish bilan uyg‘unlikda rivojlantirishga xizmat qiladi.
Keywords: jismoniy tarbiya; sport; mashqlar; faoliyat; rivojlanish; prinsip; yosh guruhlar; harakat; mashg‘ulotlar; texnika; taktika; kо‘nikmalar