Hikoya qilishning qayta hikoya qilishdan farqli vazifalari - Turimbetova, Z.B. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Mazkur maqolada ta’lim rus tilida olib boriladigan boshlang‘ich sinflar qoraqalpoq tili darslarida o‘quvchilar nutqini o‘stirishda hikoya qilish mashqlariga ustuvor ahamiyat berish masalasi yoritilib berilgan.
Keywords: matn; hikoya; mashq; so‘z birikmalari; reproduktiv; struktural-funksional; struktural-semantik; malaka; real voqelik; hayotiy vaziyat; sintaktik; retsepsiya