О‘QUVCHILARNING ANALITIK TAFAKKURINI RIVOJLANTIRISH ILMIY PEDAGOGIK MUAMMO SIFATIDA - Tleumuratova, N.M. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Maqolada о‘quvchilarning analitik tafakkurini rivojlantirish bo‘yiсhа muammolar falsafiy, psixologik-pedagogik va uslubiy adabiyotlar nazariy jihatdan tahlil etilgan va natijalar keltirilgan. О‘rta maktab о‘quvchilarining tahliliy kо‘nikmalarini shakllantirishda (gumanitar) ta’lim faoliyatining rivojlanish imkoniyatlari aniqlanadi, “qobiliyat”, “tahlil qobiliyatlari”, “о‘rta maktab о‘quvchilarining tahliliy qobiliyatlari” tushunchalarning mazmuni va mohiyati kо‘rib chiqiladi.
Keywords: qobiliyat; tahlil qobiliyatlari; analitik tafakkur; о‘quvchi ongi va tafakkuri; о‘quvchilarining yoshga bog‘liq psixologik xususiyatlari