MAXTUMQULI - SHEKSPIRI TURKMANNING - Quramboyeva, G. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Mazkur maqolada buyuk turkman shoiri Maxtumquli-Firog‘iy she’riyatining o‘zbek va qoraqalpoq adabiyotiga ta’siri masalasi yoritilgan.
Keywords: shoir; ta‘sir; she‘r; badiiy tarjima; badiiy uslub; til; ilhom; meros; ijtimoiy muhit; olimlar