S.JUMAǴULOVTÍŃ “QÍRÍQ JÍLDAN SOŃǴÍ BIR KÚN...” DRAMASÍNDA WATANSÚYIWSHILIK IDEYALARÍNÍŃ SÁWLELENIWI - Qudiyarova, R. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Maqolada qoraqalpoq adabiyotida drama sohasida o‘zining nayob asarlari bilan taniqli S.Jumag‘ulovning “Qiriq yildan songi bir kun...” dramasidagi vatanparvarlik g‘oyalari asosida yoshlarni ijtimoiy foalligin oshirish, obrazlarning qo‘llanish shebarligi haqida so‘z etiladi. S.Jumag‘ulovning dramatik asarlaridagi vatanparvarlik g‘oyalari qoraqalpoq adabiyotshunosligida tadqiqot qilishni kutib turgan masalalardan biri hisoblanadi. Bu maqolada biz dramaturgning dramatik asaridagi obrazlarni yoritish mahorati, asar orqali insonning vatanga bo‘lgan muhabbati va badiiylik xizmati haqida so‘z etiladi.
Keywords: drama; obraz; komediya; dramatik janr; fabula; syujet