SH.SEYITOV ROMANLARÍNDA METAFORALÍQ SÚWRETLEWDIŃ AYÍRÍM USÍLLARÍ - Sadenova, G.P. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Maqolada metaforik ma’no ko‘chish usullarining faol turlari, xususiyatlari va uning badiiy matnda ishlatilish mahorati qoraqalpoq xalqining mashhur yozuvchisi Shawdirbay Seyitovning nasriy asarlari misolida o‘rganilgan.
Keywords: poetika; baddiy matn; metafora; uslub; ekspressiya; zoomorf; antropomorf; fitomorf; kosmomorf; teomorf; biomorf; antropotsentrizm