QARAQALPAQ TILINDE BALÍQSHÍLÍQ TARAWÍ TERMINLERINIŃ LEKSIKA-GRAMMATIKALÍQ QURÍLÍSÍ HÁM SEMANTIKALÍQ MÁNISI - Nuranova, S.G. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Maqolada baliqchilik sohasidagi zoonim komponentli terminlar qoraqalpoq tilida misollar va mazmun-mohiyatlari keltirildi. Insonning harxil xususiyatlari baliq zoonimi orqali tasviriy uslubda qo‘llanilishi talqin qilindi.
Keywords: qoraqalpoq tili; kasbiy so‘zlar; baliqchilik; zoonim; frazeologiya; tasviriy uslub