QARAQALPAQ HÁM INGLIS TILLERINDEGI ATLÍQTÍŃ SEPLIK KATEGORIYASÍNÍŃ SALÍSTÍRMALÍ ANALIZI - Bekbergenov, H.U. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Maqolada qoraqalpoq va ingliz tillaridagi otning kelishik tizimi qiyosiy tahlil qilindi. Tadqiqot jarayonida qoraqalpoq va ingliz tillaridagi bosh va qaratqich kelishiklarining struktur-semantik tuzilishida o‘xshashliklarning mavjudligi aniqlandi. Qoraqalpoq tilidagi boshqa kelishiklarning ma‘nolari ingliz tilida asosan predloglar va so‘z tartibi orqali ifodalanadi.
Keywords: ot; kelishik; predlog; affiks; bosh kelishik; qaratqich kelishigi