PARLAMENTTIŃ JÁMIYET TURAQLÍLÍǴÍN HÁM RAWAJLANÍWÍN TÁMIYINLEWDEGI ROLI - Bayrıeva, А.Q. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Mazkur maqolada xalqaro hamjamiyatda parlamentarizm faoliyatining ayrim tomonlari talqin qilinadi. O‘zbekiston taraqqiyotining yangi bosqichidagi yutuqlar borasida so‘z yuritiladi. Jamoat nazoratinin hayotiy ahamiyati оchib beriladi, milliy parlamentni rivojlantirish islohatlari talqin qilinadi.
Keywords: fuqarolik jamiyati; parlament; parlament nazorati; parlament komissiyasi; parlamentlararo hamkorlik; mahalliy Kengash; Oliy Majlis; Qonunchilik palatasi; Senat