QARAQALPAQSTAN PAYDALÍ QAZÍLMA KÁNLERIN GEOLOGIYALÍQ IZERTLEW TARIYXÍNAN - Ajieva, M.; Bekimbetova, G. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Ushbu maqolada Qoraqalpog‘iston Respublikasida eramizdan avvalgi 10-yillardan to hozirgi kungacha bo‘lgan tabiiy foydali qazilmalarni o‘rganish va kashf qilish tarixi haqida ma’lumotlar keltirilgan. Shuningdek, foydali qazilmalardan xalq xo‘jaligida foydalanish to‘g‘risida ma’lumotlar berilgan.
Keywords: foydali qazilmalar; ruda; rel’ef; minerallar; litosfera; ekspeditsiya; geologiya