ЎҚУВЧИЛАР ИЖОДИЙ ФИКРЛАШИНИ РИВОЖЛАНТИРИШ МЕТОДИКАСИ - Рахмонов, И.А. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Мақолада умумтаълим мактаб ўқувчиларида ижодий фикрлаш ва уни ривожлантириш йўллари физика фанини ўқитиш мисолида таҳлил этилган. Ўқувчиларда ижодий фикрлаш кўникмаларини шакллантириш жараёни учун ўзига хос педагогик технология ва методологик жиҳатларини аниқлаш юзасидан таклиф-тавсиялар келтирилган. Ўқувчиларни синфда ўқув жараёнининг фаол қатнашчисига айлантириш учун мунозара қилишга ундайдиган воситалар ўрин олган.