MAXSUS TA’LIM MUTAXASSISLARINING STRESSGA CHIDAMLILIK XUSUSIYATLARI ILMIY TADQIQ ETILISHI - Jumaniyozova, N.R. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Ushbu maqolada imkoniyati cheklangan o‘quvchilar bilan ishlovchi mutaxassislarda yuzaga keladigan stressli holatlarning sabab va oqibatlari tahlil qilingan. Stressga chidamlilikni oshirish bo‘yicha olib borilayotgan ilmiy tadqiqot ishining nazariy materiallari keltirilgan. Mutaxassislarda stressga chidamlilikni oshirish, muammoli vaziyatlardagi koping strategiyalarini aniqlash, stressni yengish yo’llari bo‘yicha tavsiyalar berilgan.
Keywords: maxsus ta’lim; inklyuziv ta’lim; o‘qituvchi; psixologik fenomen; stressga chidamlilik; koping mexanizmlari; adaptatsiya