О‘SMIR FUTBOLCHILARNING IRODAVIY SIFATLAR ASOSIDA SPORT FAOLIYATI MOTIVLARI YUZAGA KELISHI - Xaitov, A.U. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Ushbu maqolada о‘smir futbolchilarning irodaviy sifatlari, ularning sport faoliyati bilan shug‘ullanishida qaysi motivlar ustunlik qilishi, faoliyat motivining irodaviy sifatlarga bog‘liqligi о‘rganilgan. Tadqiqot davomida tajriba tashkil etilib о‘smir futbolchilarning irodaviy sifatlari rivojlanishi hamda sportda muvaffaqiyatga erishish, vatanparvarlik, kasbiy faoliyat motivlarini rivojlantirishga erishilgan.
Keywords: sport faoliyati; futbol; о‘smir; irodaviy sifatlar; motiv; muvaffaqiyatga erishish; vatanparvarlik; qat’iyat; matonat; maqsadga intilish