QORAQALPOQ OILALARIDA AVLODLARARO QADRIYATLARNING TRANSFORMATSIYALASHUVI - Abibullaeva, P. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Ushbu maqola qoraqalpoq oilalaridagi avlodlararo qadriyatlarning rivojlanayotgan holatini o‘rganib, modernizatsiya va ijtimoiy o‘zgarishlarning an’anaviy madaniy me’yorlarga ta’sirini yoritib beradi. Ushbu tadqiqot madaniy o‘zgarishlar va uzluksizlikni chuqurroq tushunishga yordam berib, qoraqalpoq oilalarida avlodlararo qadriyatlarni o‘zgartirishdan kelib chiqadigan muammolar va imkoniyatlar haqida tushuncha beradi.
Keywords: avlodlararo qadriyatlar; qoraqalpoq oilalari; transformatsiya; modernizatsiya; an’ana