«ANA TILI HÁM OQÍW SAWATLÍLÍǴÍ» VA «АНА ТІЛІ ЖӘНЕ ОҚУ САУАТТЫЛЫҒЫ» DARSLIKLARI ASOSIDA O‘QUVCHILAR SO‘Z BOYLIGINI OSHIRISH - Tuzikenova, J.A. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Maqolada qoraqalpoq va qozoq tilli boshlang‘ich sinflarining “Ona tili va o‘qish savodxonligi” darsliklari asosida o‘quvchilarning leksik kompetensiyasini shakllantirish masalasi haqida so‘z yuritilgan.
Keywords: so‘z; so‘z ma’nosi; so‘z boyligi; darslik; og‘zaki va yozma nutq; tinglab tushunish va o‘qish