CHEKLANGAN MULTIMEDIA VOSITALARI BILAN OʻQITISHNI TASHKIL QILISH - Xursandov, H.F.; Ahtamqulov, M.А.; Ilashova, L.N. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Zamonaviy o‘quv jarayonini multimedia texnologiyalarisiz tasavvur etib bo‘lmaydi. Multimedia texnologiyasi o‘qituvchilar, talabalar va o‘quv dasturlari o‘rtasidagi o‘zaro ta’sirni kuchaytirish va o‘rganishni yanada dinamik, davomiy va sinfdan tashqari dunyoda qo‘llashning innovatsion usullari orqali ta’lim tajribasini oshiradi. Maqolada o‘quv jarayonida multimedia texnologiyalari tushunchasi muhokama qilingan.
Keywords: ta’lim texnologiyalari; multimedia; mediasavodxonlik; multimedia texnologiyalari; o‘quv jarayonining axborot bazasi; bilimlarni vizuallashtirish; interfaol interfeys; ko‘rgazmali materiallar namoyishi; Google Forms; ijodiy fikrlash; elektron ta’lim tizimlari