QARAQALPAQ TILIN OQÍTÍWDA OQÍWSHÍLARDÍŃ SÓZLIK BAYLÍǴÍN RAWAJLANDÍRÍW JOLLARÍ - Allaniyazova, Sh. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Ushbu maqolada qoraqalpoq tilini o‘qitishda o‘quvchilarning so‘z boyligini oshirish, aniq nutq ko‘nikmalarini rivojlantirish va takomillashtirish, o‘quvchilarning erkin fikrlash qobiliyatini oshirish, lug‘atlarning ahamiyati, o‘quvchilarning so‘z boyligini oshirishda kitobning o‘rni haqida fikr-mulohazalar bildirilgan.
Keywords: til; lug‘at; takomillashtirish; shakllantirish; ijodkorlik