AKADEMIK LITSEY O‘QUVCHILARINING FUQAROLIK POZITSIYASINI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK MODELI - Orınbetov, N.T. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Ushbu maqolada yoshlarning fuqarolik tarbiyasi va fuqarolik pozitsiyasini rivojlantirishning olimlar tomonidan ishlab chiqilgan pedagogik modeli tahlil qilingan hamda biz tomondan ishlab chiqilgan pedagogik model va uning sifat mezonlari, asosiy komponentlari haqida so‘z boradi.
Keywords: model; modellashtirish; klaster; tizimli yondashuv; fuqarolik tarbiya; fuqarolik ta’lim; fuqarolik pozitsiyasi