TALABALARDA TEXNIKALÍQ HÁM TEXNOLOGIYALÍQ KOMPETENCIYALARDÍ QÁLIPLESTIRIW USÍLLARÍ - Orınbetov, N.; Kamilova, M.; Allamuratova, Х.; Xudaybergenova, D. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Mazkur maqolada bo‘lajak texnologiya o‘qituvchilarining texnik-texnologik kompetensiyalarini shakllantirishga alohida yondashishni talab qiluvchi asosiy vazifalar haqida ma’lumotlar berilgan bo‘lib, bunda texnik va texnologik kompetensiyani rivojlantirish bo‘yicha taklif etilayotgan metodologiya bo‘lajak texnologiya o‘qituvchilarini har tomonlama rivojlantirishga qaratilgan, ularga zamonaviy o‘quv jarayonining vazifalarini muvaffaqiyatli hal qilish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.
Keywords: texnik va texnologik kompetensiyalar; raqamli texnologiya; keys metodi; integratsiya; pedagogik texnologiya; tendensiya; obyektiv; moddiy-texnik ta’minlash; ta’lim paradigma; axborot – kommunikatsiya texnologiyalari