“TEXNOLOGIK TA’LIM” YO‘NALIShI BO‘LAJAK O‘QITUVChILARNI KASBIY PEDAGOGIK FAOLIYATGA TAYYORLIGINI ShAKLLANTIRIShNING USLUBIY JIHATLARI - Qalandarova, O‘.Yu. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Maqolada texnologik ta’lim yo‘nalishi bo‘lajak o‘qituvchilarining kasbiy-pedagogik faoliyatga tayyorligini shakllantirish, bo‘lajak kasb egasining o‘z ishiga kelgusi kasbiy-pedagogik faoliyat maqasadini anglashni qamrab oluvchi shakllanish jarayoni hisoblanishi haqida so‘z boradi. “Texnologiya” o‘qituvchilarining kelgusu kasbiy-pedagogik faoliyatga tayyorlikni shakllantirishning ko‘p qirrali, murakkab muammolari atroflicha o‘rganiladi.
Keywords: tayyorlik; rivojlanish; faoliyat; psixologiya; pedagogika; komponent; motavatsiya; kasbiy-pedagogik