QARAQALPAQ FOLKLORÍNDA ANEKDOT JANRÍ - Qalbaeva, G.S. (FAN va JAMIYAT, 2024)
Ushbu maqola qoraqalpaoq xalq anekdotlarining janriy xususiyatlari va tematik yo‘nalishlari ilmiy talqin qilingan. Maqolada folklorshunoslikning asosiy obyekti sifatida o‘zbek va qozoq latifalari bilan qiyoslash usuli qo‘llaniladi. Maqola, bizningcha, ham nazariy, ham amaliy yo'nalishlarda ulkan ilmiy ahamiyatga ega.
Keywords: yumor; satira; hazil elementlari; sujet; hikoya; obraz